Burza informácií je určená najmä žiakom končiacich ročníkov ZŠ

26.11.2007 Prešov

Prešov 26. novembra (TASR) - Širokej verejnosti, najmä však žiakom končiacich ročníkov základných škôl je určená Burza informácií, ktorá sa uskutoční v stredu 28. novembra v priestoroch estrádnej sály Odborového ...
Burza vytvorí priestor na poskytnutie informácií o možnostiach uplatnenia sa na regionálnom trhu práce. Ponúkne prezentáciu stredných odborných škôl, učilíšť, zamestnávateľov a úradu práce.
\"Napriek neustále klesajúcej miere nezamestnanosti, problémy, ktoré trápia náš región spočívajú v nerovnováhe na trhu práce medzi dopytom zamestnávateľov a ponukou pracovnej sily. Absentujú najmä profesie technického charakteru - elektrotechnici, strojári, stavbári a pod. , \" uviedla dnes pre TASR riaditeľka prešovského úradu práce Alena Krištofíková. Dodala, že súčasťou Burzy informácií bude aj rokovanie Za okrúhlym stolom so zástupcami miestnej aj regionálnej správy, Krajského školského úradu, zamestnávateľmi a pod. Cieľom rokovania bude podľa riaditeľky zosúladenie ponuky a dopytu na trhu práce, zosúladenie celoživotného vzdelávania v súlade s požiadavkami zamestnávateľskej sféry, stimulácia záujmu o zatraktívnenie nedostatkových profesií a podobne.
 

Vyberte región